پیستونی یا روتاری

پیستونی یا روتاری کدام یک


کولرگازی روتاری یا پیستونی؟

همراهان گرامی آی پی امداد، از اینکه قرار است با ارائه مطلبی با عنوان کولر گازی روتاری بهتر است یا پیستونی در خدمت شما عزیزان باشیم بسیار خوشحالیم. در این مطلب در مورد ویژگی های کولرگازی روتاری و ویژگی های کولرگازی پیستونی خواهیم گفت و به مقایسه کولرگازی پیستونی و روتاری خواهیم پرداخت.

حتما شما نیز مانند همه افراد دوست دارید گرمای تابستان را با هوای خنکی که کولرگازی ایجاد می کند، تحمل کنید و قصد خرید کولر گازی را دارید، اما در انتخاب بین مدل های مختلف مردد شده اید.

قطعا با اطلاعاتی که در مورد ویژگی های کولرگازی روتاری و پیستونی کسب خواهید کرد، میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

مدل های پیستونی یکی از انواع کمپرسور موجود در کولر گازی هستند که به طور هم‌ زمان عمل رفت و برگشت، مکش و دهش را انجام می دهند. امروزه به صورت گسترده از کمپرسورهای پیستونی استقبال می شود و بکارگیری آن ها بسیار متداول شده است. به همین دلیل نیز شرکت های سازنده بسیاری آن را در ساخت اسپلیت ها مورد انتخاب قرار می دهند.

همانطور که از نام این دستگاه پیداست، تمامی عملیات مربوط به کمپرس کردن گاز در درون کولر، توسط یک عدد پیستون و سیلندر به راحتی انجام می گیرد و عملیاتی آن شباهت زیادی به سیستم سوخت خودرو دارد؛ البته هیچ گونه احتراقی در آن صورت نمی گیرد..

در زمینه این سوال که کمپرسور روتاری و پیستونی چه فرقی باهم دارند، می توان اضافه کرد که اقدامات مربوط به تراکم و انتقال گاز به شیوه ای است که گاز موجود در درون محفظه کمپرسور به واسطه یک عدد سیستم مکنده به درون سیلندر هدایت می گردد. این نوع کمپرسور محدوده وسیعی دارد و اغلب در صنایع کوچک به کار برده می شود. از مشخصه های کمپرسور پیستونی این است که ظرفیت و فشار آن پایین تا متوسط تک مرحله ای بوده و همچنین در ظرفیت بالایی طراحی می شوند که دو یا سه مرحله ای اند و تعداد سیلندر بیشتری هم دارند.

به جرات می توان گفت یکی از قدیمی ترین مدل های بکار رفته کمپرسور پیستونی می باشد که در انواع کولر گازی به کار می رود. لازم به ذکر است که عمده ترین کاربرد این سیستم نیز در مناطق گرمسیری می باشد. یعنی پیشنهاد تیم ما این است که در استان های مرکزی و جنوبی ایران از این سری کمپرسورها استفاده شود تا بیشترین هوادهی و بازدهی را دریافت کنید. زیرا به هنگام تولید و متراکم ساختن گاز، پیستون به سمت پایین حرکت کرده و آن را با فشار فوق العاده ای به داخل کولر ارسال می کند و از این جهت راندمان قوی و بازدهی بالایی خواهد داشت و به همین منظور می تواند انتخابی عالی برای مناطقی باشد که دمای هوا بسیار بالا می رود.

در رابطه با ظرفیت این نوع از کمپرسورها باید اشاره کرد که در بازه چیزی حدود ۱۸۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰ طراحی می شوند. ویژگی بارز دیگر آن ها که مزیت محسوب می شود آن است که طول عمر بالا و قیمت های به صرفه ای دارند. در زمینه تفاوت کمپرسور روتاری و پیستونی باید این محاسن و برتری ها را مدنظر قرار داد. البته از سوی دیگر کمپرسور پیستونی می تواند معایبی هم داشته باشد؛ در واقع باید در نظر بگیریم که از صدای بلندی حین عملکرد برخوردار است که این مسئله می تواند گاهی آزار دهنده باشد. ناگفته نماند که این دستگاه با نام کمپرسور رفت و برگشتی کولر گازی نیز شناخته می شود. بنابراین به منظور جمع بندی باید گفت که مزایای این مدل کمپرسور در کولر گازی عبارت است از قیمت به صرفه، متداول بودن و کارایی بالا، تعمیر آسان. همچنین معایب آن شامل علاوه بر صدای زیاد، به، مصرف انرژی نسبتا بالا و راندمان ضعیف تر می باشد.

کمپرسور روتاری کولر گازی

به منظور بررسی تفاوت های مهم کمپرسور روتاری و پیستونی به نحوه عملکرد و ویژگی های مدل روتاری هم می پردازیم. کمپرسور روتاری یکی از انواع مدل های کمپرسور کولرگازی می باشد که مکانیزم بالایی دارد و همچنین با توجه به قابلیتی که در جا به جایی مثبت از نوع چرخشی دارد، در مکان هایی که نیاز به حجم بالایی از فشار هوا وجود دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. ساختاراین سیستم به این شکل است که در دستگاهی کاملاً مکانیکی می باشد، تمامی فرایندهای مربوط به مکش گاز و متراکم ساختن آن به واسطه تیغه هایی که دایره وار در شیارهای خود می چرخند انجام می گیرد. به همین خاطر به آن کمپرسور دورانی هم گفته می شود.

میزان ظرفیت این کمپرسور هم اغلب در بازه ۷۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰ بی تی یو طراحی می شود. به همین دلیل توانایی آن را دارد که با گردش ۳۶۰ درجه ای تیغه ها در آن، عمل مکش و کمپرس هوا را به آسانی انجام دهد. به این صورت که وقتی گاز از دریچه ورودی به داخل کمپرسور وارد می شود به خاطر چرخشی که در تیغه ها بر اثر برخورد پره ها ایجاد می شود گاز موجود در کمپرسور با فشار به سمت لوله های خروجی هدایت می شود. امروزه به اندازه قابل توجهی دیده می شود که این مدل کمپرسور جایگزین سری های پیستونی شده اند.

کیفیت کمپرسور و مرغوب بودن مواد اولیه به کار رفته در آن از این جهت حائز اهمیت است که رابطه ی مستقیمی با میزان صدای خروجی از آن دارد. به عبارتی دیگر مدل های باکیفیتی که از صدای کمی حین عملکرد برخوردار اند دارای مزیت قابل توجهی اند. همچنین این سیستم ها مصرف انرژی بهینه ای داشته و هزینه نگهداری کولر را نیز کمتر می شود. برای بررسی بیشتر تفاوت های کلیدی کمپرسور پیستونی و روتاری باید در نظر داشت که از آنجا که دریافت هوای تبریدی و فشرده سازی آن به طور کاملاً هم‌زمان در کمپرسور روتاری اتفاق می افتد، می توان آن را به عنوان یکی از دستگاه های مورد استقبال و کاربردی معرفی کرد. عمده ترین استفاده کمپرسور روتاری کولر گازی مربوط به مناطقی است که شرایط آب و هوایی سردسیری و دارد و مرطوب است. معمولاً کمپرسور روتاری در مقایسه با کمپرسور پیستونی مصرف برق کمتری داشته و مزیت دیگر آن در تولید صدای بسیار ضعیف تر می باشد. همچنین از ویژگی های سری روتاری این است که وزن و اندازه آن کمتر بوده و حدود ۴۰ درصد سبک تر از پیستونی ها هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *